Vrouwen in de overgang, verenigt u!

Ik ben in de overgang en ik schijn de enige te zijn. Nergens en nooit zie ik vrouwen truien, jasjes en vesten uit en weer aan trekken, geen vrouwen die hun schoenen en panties uittrappen en al helemaal geen vrouwen die naar de krant of hun waaier grijpen om zichzelf koelte toe te wuiven. Eén lotgenote zei laatst, toen ze mij mijn waaier zag pakken: “Ach, het helpt toch niet. Gewoon uitzitten, het gaat vanzelf weer over.

”Nou, daar geloof ik dus helemaal niks van. Het helpt wel, waaieren bedoel ik, ik heb door het huis zo’n 10 waaiers liggen. Op elke kamer ligt er een.  En het gaat niet vanzelf over. Ja, het gaat wel over maar dan ben ik inmiddels ontploft. Dus, vrouwen in de overgang, verenigt U. Schaf een setje waaiers aan en maak er een nieuwe mode van!

Cornélie Spijkerboer