Partnerblauwdruk speedconsult

In een eenmalig consult kun je, samen met je partner of alleen, je partnerblauwdruk maken. Dit is een analyse die feilloos zicht geeft op de diepere drijfveren waarom jij nu juist jouw (ex-)partner hebt gekozen.

Maar het geeft ook zich op de dingen waarin jouw (ex-)partner jou ten diepste raakt (en waarom het tussen jullie spaak loopt) en wat jij aan heling nodig hebt.
Het consult is inclusief een slotanalyse die zeer concrete handvatten geeft voor patroon-doorbreking in je relatie.

Voorbeeld: Aaltje en Henk maken de partnerblauwdruk analyse. Aaltje mist Henk zijn aandacht. Zelfs als ze er om vraagt is hij amper ‘ aanwezig’.  Na jaren proberen heeft ze het opgegeven. Ze heeft zich wrokkig teruggetrokken maar uit dat niet echt. Ze blijft hopen dat Henk haar alsnog de voeding gaat geven die ze zo nodig heeft.
Henk viel destijds op Aaltje haar enthousiasme en was stapelverliefd. Ze konden niet van elkaar afblijven. Maar toen zijn carrière op stoom kwam en er een gezin kwam om voor te zorgen, doofde de passie langzaam uit. Het was gewoon te druk. Als Aaltje en de kinderen maar goedverzorgd waren, dat was zijn prioriteit.
Ook miste hij Aaltje haar oude enthousiasme. Ze werd nogal een zeur, als hij eerlijk was.

Uit de analyse blijkt dat Aaltje als kind aandacht heeft gemist. Ze dacht dat Henk daar helemaal in ging voorzien toen ze elkaar ontmoetten. Hij was zo zorgzaam! Toen dit een desillusie bleek ging ze zich net zo gedragen als toen ze kind was. Bozig maar altijd hunkerend naar liefdevolle aandacht. Het werkte toen niet en nu ook niet!

Henk daarentegen werd als kind door zijn ouders niet met rust gelaten. Ze hadden hoge verwachtingen van hem die hij, voor zijn gevoel, amper waar kon maken. Hoe hard hij ook zijn best deed, het was nooit goed genoeg.
Dat kreeg hij dan ook te horen. Hij trok zich dan terug in zijn schulp.

Na de analyse beseffen Henk en Aaltje dat ze nu nog steeds precies zo reageren als vroeger op hun onvervulde behoefte om gezien en geliefd te worden. En het is nog steeds even ineffectief!
Ze zijn stomverbaasd als blijkt dat ze elkaar op deze herhaling hebben uitgezocht!  Ze beseffen dat ze iets kunnen leren van hun ’trigger-chemie ‘. Aaltje om zichzelf meer aandacht en liefde te geven en Henk om zichzelf meer waardering te geven.
Nu ze snappen dat ze niet naar de ander hoeven te wijzen om gelukkig te worden, lucht ze dat enorm op. Er is ruimte ontstaan om weer in vrijheid nader tot elkaar te komen.

Praktisch

Duur: 2 uur
Kosten: 2 uur consult
Begeleiding: Hans of Cornélie
Je kunt ook een filmpje van 3 minuten over dit onderwerp bekijken.