Leertherapie

Waar werk je aan?

Als aankomend psycho-sociaal begeleider (psycho-sociaal werker, psycholoog of transpersoonlijk counselor) is het belangrijk dat je ervaart hoe het is om ‘in de stoel van de cliënt te zitten’.

De ervaring die je hiermee opdoet is van onschatbare waarde voor je eigen praktijkvoering als psycho-sociaal begeleider. Daarnaast is het belangrijk om tijdens je studie (en daarna eigenlijk ook: zie supervisie) verder te werken aan je persoonlijke groei. Je kunt je cliënt zover helpen als je jezelf geholpen hebt.

Waarmee werken we?

Wij, dat zijn Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer, werken vanuit het counselinggesprek, waarbij we gebruik maken van cognitieve, intuïtieve, creatieve en lichaamsgerichte technieken. Onze keuze hierin is intuïtief en sluit aan bij jouw en onze behoeften en mogelijkheden.
In de filmpjes hieronder vertellen we iets meer over onze aanpak:


Hoe werken we?

We beginnen met een intake waarin we stil staan bij jouw omstandigheden. We sluiten de intake af met het vaststellen van jouw leerdoel en we maken afspraken over het begeleidingsproces. Daarna gaan we aan de slag met je leervraag. Aan het eind evalueren we jouw leerdoel en het begeleidingsproces. Over onze manier van werken kan je ook lezen op de pagina ‘In Therapie’