Cornélie

Cornélie Spijkerboer (1961)

Opgegroeid in een intellectueel gezin, heb ik mijn analytisch vermogen goed kunnen ontwikkelen. Later, op zoek naar mijn gevoelsleven en spiritualiteit, heb ik mijn intuïtieve kant de ruimte gegeven en verder ontwikkeld. Vanuit deze balans, analytisch en intuïtief, kom ik met de cliënt snel tot de kern van waar het om gaat. Ik ben een passievol mens die volop in het leven staat en graag alles tot in de kern onderzoekt, doorvoelt, bevraagt en beleeft.
Op mijn 36ste ben ik het vak van psychosociaal therapeut gaan uitoefenen. Ik heb me om laten scholen aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO in Utrecht en heb daar ook mijn man en collega Hans Mennes leren kennen. Wij herkenden veel in elkaar: onze passie voor het leven en het vak, onze interesse in onder andere de Transactionele Analyse (TA), Relatiewerk en Innerlijk Kindwerk. Die gedeelde interesses hebben we samen verder uitgewerkt in onze praktijk, Mens in Werking.
Inmiddels is Hans met pensioen gegaan (2021) en krijgt, naast de psychologie, spiritualiteit een steeds grotere plek in mijn leven en werk. Daar waarin mijn intuïtie, het innerlijk weten en de onvoorwaardelijke liefde kunnen groeien. Mijn passie is dan ook om psychologie en spiritualiteit samen te laten gaan en elkaar te versterken.
Ik ben telefonisch rechtstreeks te bereiken op 06-49955648.


Samen schreven we het boek ‘Een droom van een relatie’.
Hierin beschrijven we ons denkbeeld over relaties. Dat denkbeeld hebben we opgedaan in onze eigen relatie en bij de voorbeelden van de paren die we hebben begeleid.Daarnaast schreven we een boek Klik het? over de ontmoeting tussen hulpverlener en cliënt. Meer dan een vakboek, met daarin beschreven het fenomeen dat de klik tussen hulpverlener en cliënt veel belangrijker is dan de methodiek die de hulpverlener toepast. Een must have voor alle hulpverleners.