Samenwerkingstherapie

Dit is een specifieke vorm van coaching voor collega’s die nauw samenwerken en diepgaand willen investeren in hun werk-relatie. Bijvoorbeeld voor partners in een klein bedrijf.

Omdat jullie zo nauw samenwerken hangt er veel af van jullie band. Vertrouwen jullie elkaar? Voelen jullie je gelijkwaardig aan elkaar? Durven jullie je uit te spreken als iets je niet bevalt?

In de samenwerkingstherapie kijken we naar de diepere, onbewuste drijfveren in jullie relatie. Net als bij en liefdesrelatie blijkt jullie keuze voor de ander niet op toeval te berusten.
Je hebt elkaar uitgekozen op positieve aspecten, die jullie samenwerking ten goede zullen komen. Dit is logisch. Maar wat minder logisch is en toch net zoveel invloed heeft, is dat jullie elkaar ook hebben uitgekozen op lastige eigenschappen.

Dit gebeurt niet bewust maar waar de samenwerking in het begin op rolletjes leek te lopen, komen er na verloop van tijd toch scheurtjes in. Dit is heel vervelend en kost vaak slapeloze nachten want er hangt veel van jullie samenwerking af.

In de therapie kijken we naar de achterliggende patronen die de scheurtjes veroorzaken.
Onze gedachte- en gedragspatronen zijn ontstaan in onze vroege kinderjaren en nemen we mee in ons volwassen leven, vandaar het woord patroon.
Door bewustwording van deze patronen kunnen we onze gevoelens leren kennen en onze overtuigingen leren ombuigen, kortom, kunnen we onze patronen bijschaven.

Waar jullie eerst misschien dachten toch de verkeerde samenwerking te zijn aangegaan, en je misschien wel overweegt om die te verbreken, kan je door bewustwording juist groeien in de relatie.
Elke botsing leert je iets over jezelf, over een oude blauwe plek die door de ander wordt aangeraakt. Als je die blauwe plek erkent en er zelf zorg voor gaat dragen, kan je er samen sterker uitkomen en kan de samenwerking grote hoogten bereiken. 1 + 1 wordt dan 3.

Voor tarieven kijk je op de pagina Tarieven