Referenties

De sessie heeft na die tijd nog op het gevoels-systeem doorgewerkt en dieper geïntegreerd. Er kwam ook emotie los. Je reading was heel pakkend en doordat je zo symbolisch/metaforisch het uitlegde kon ik goed invoelen wat je bedoelde. Je legt het heel rustig uit en in detail ‘bekijk’ je wat er zich laat zien en doorkomt. Door steeds af te stemmen voelt dit in een vertrouwde setting. Ik vind het knap dat je steeds onderscheid maakt tussen wat er doorkomt, wordt gevoeld en je eigen gedachten.
Vrouw, na een energetische sessie

Mijn complimenten voor de ontspannen wijze waarop je mij op mijn hebbelijkheden / onhebbelijkheden gewezen hebt. Ik heb er een goed gevoel bij. Tevens prettig dat ik uit mijn omgeving positieve feedback krijg.
Man, 68, na 9 therapiesessies

De gesprekken met Cornélie hebben mij veel meer zelfbewust gemaakt waardoor ik mij als mens completer voel. Dit geeft mij een steviger basis van waaruit ik beter voel en doe wat bij mij past.
Vrouw, 38, na 27 therapiesessies

In ons drukke leven zijn we bezig met allerlei zaken. Zorgen voor onze kinderen en verantwoordelijke baan, het sociale leven, familie, een gezond lijf… Maar hoe vaak sta je nou stil bij de basis, bij elkaar als partners. Hoe fijn is het om daar eens de tijd voor in te ruimen. Samen bezinnen, elkaar beter leren kennen ook al kennen we elkaar al zo lang. We zijn ooit als twee verliefde twintigers bij elkaar gekomen, maar sindsdien is er veel veranderd in ons leven samen. Daar bij stil staan, ons verwonderen over elkaars inzichten, er om lachen, maar ook de ernst soms ergens van inzien. Het is weer een injectie van oprechte liefde, die zorgt voor een hernieuwde verbinding, een dieper contact. Voor ons, voor onze kinderen, voor onze toekomst.
Stel, 42 en 43, na 11 sessies relatietherapie

Een traject met wonderen. Terug naar mijn essentie. Met inzichten. contact met mijn innerlijk verlangen, via inzichten in mijn gecreëerde weg. Cornélie heeft me weer meer bij mijn essentie, mijn gevoel gebracht en ik heb handvaten gekregen om bij mijn gevoel te blijven.
Vrouw, 55, na 15 therapiesessies

Voor mij was het de zoveelste therapie, maar de eerste die echt aan is geslagen. Ik heb me “gewoontes” eigen gemaakt waar ik mee verder kan. Ik mocht ook mijn eigenwaarde behouden.
Vrouw, 64, na 22 therapiesessies

Cornelie is een erg warme persoonlijkheid, waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Ze heeft de gave om in een hele korte tijd een oprechte relatie te creëren, waardoor de sessies vanaf het begin af aan meteen de kern raakten.
Zelf ben ik het proces met een open vizier aangegaan en dit zou ik eenieder adviseren om zo snel mogelijk te komen tot haar/zijn kern.
Daarnaast gaf Cornélie mij een vertrouwd gevoel, waardoor er een eventuele rem tot volledige openheid wegviel.
De eigenschappen zoals hierboven beschreven zijn voor mij van primair belang om met een therapeut in gesprek te treden en als jij dit ook ervaart. dan kan je met een gerust gevoel bij Cornélie in therapie gaan.
Man, 35, na 21 sessies

Door de warme, open houding van Cornélie gingen de gesprekken vanzelf. Stelde ze de juiste vragen om een proces in gang te zetten. Ik voel me heel erg op mijn gemak bij haar. Dank je wel Cornélie.
Vrouw, 53, na 4 sessies

Ik kijk met veel plezier terug op de sessies die ik met Cornelie heb gehad. Ik kende haar al vanuit de relatietherapie met Hans, en dat was zo goed bevallen dat ik ervoor gekozen heb om bij haar persoonlijke issues verder uit te werken. Cornelie is voor mij een mooie spiegel geweest van mijn innerlijke roerselen, waarvan ik dacht dat ik er niet bij kon, maar dat kan dus toch! Een combinatie van inzicht krijgen in mijn innerlijk kind proces gecombineerd met oefeningen zoals familieopstellingen en fysieke oefeningen om naar binnen te kijken, hebben daarvoor gezorgd. Ik kan haar van harte aanbevelen voor eenieder die ook (echt) bereid is om in de spiegel te kijken.
Man, 55, na 14 sessies

Heel persoonlijk, fijn en warm. Ik voelde me gezien. Zou eigenlijk nooit willen stoppen (alleen financieel gezien). liefdevolle aandacht deed me goed in een kwetsbare fase.
Vrouw, 30, na 14 sessies

Voor in therapie te gaan bij Cornelie was ik me niet bewust dat emoties die opkomen een thema aanduiden dat ik zelf moest behandelen en niet direct bij de ander moet neerleggen. De gesprekken hebben me inzicht geboden dat mijn reacties en emoties iets zeggen over onverwerkte gevoelens en situaties uit mijn verleden. Door dit in te zien en te behandelen raak je  vanzelf meer in balans. En verandert je omgeving mee.
Vrouw, 32, na 10 sessies

De ‘innerlijke reizen’ hebben mij veel van mijn wereld laten (in)zien. De foto’s in mijn geheugen zullen me doen terugdenken aan een waardevolle en betekenisvolle reis.
Bepakt en bezakt, met deze ervaring, kan ik verder naar waar dat verder ook mogen wezen 🙂
Vrouw, 40, na 17 sessies

Het heeft geholpen maar ik weet niet hoe!
Man, 50, na 18 sessies

Bewustwording en erkenning als jonge moeder, van pieken en dalen in een goed gezond leven.
Compassie voelen voor je eigen gebreken.
Vrouw, 29, na 15 sessies

De therapie heeft me geleerd dichter bij mezelf te blijven. Door visualisaties van mijn innerlijk kind en mijn ouders, leerde ik mezelf accepteren en te zien wie ik ben. Ik leerde meer van mezelf te houden. Dit werd een ankerpunt. In plaats van te vervliegen in de wereld om me heen en me te richten op de ander, keer ik me nu, bij conflicten of stress-situaties, juist naar binnen. Daar vind ik mijn bron; mezelf. Daar kom ik thuis.
Niet alleen kan ik nu beter omgaan met alles wat er in mijn leven op me afkomt, ook schep ik zo de voorwaarden voor een ander leven; in werk, in mijn relatie en als moeder.
Cornélie liep een groot deel van dit proces met me mee. Zonder oordeel, zonder sturing. Ze nodigde me hooguit uit om mezelf serieus te nemen. Alles van mezelf, ook de minder mooie, lastige kanten.
Dit andere, nieuwe leven geeft me rust en laat me stralen van binnenuit, waardoor ik mijn talenten beter benut en veel meer in mijn kracht sta.  
‘Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we buitengewoon krachtig zijn’ Ooit werd ik diep geraakt door deze zinnen van Nelson Mandela. Ik kan nu, ik dúrf nu te zeggen dat ik krachtig ben en er mag zijn. Dat ik fouten maken mag. En dat ik goed ben zoals ik ben.

Vrouw, 46, na 31 sessies (leer)therapie 

Ik probeerde na ieder gesprek woorden te geven aan wat er in dat uur gebeurd was.
Mijn verslagen waren vaak wat flarden van gesprekken maar raakte mijns inziens niet de essentie.
Die essentie is niet in woorden te vangen, dat gebeurt gewoon! Blijvend!

Vrouw, 52, na 19 gesprekken (leer)therapie

Dankzij de gesprekken met Cornélie en Hans hebben we de kracht en schoonheid van onze relatie teruggevonden. We wisten dat ze er waren maar konden er zelf niet bij. Zowel hun betrokkenheid als hun scherpe inzicht heeft ons weer tot elkaar gebracht.
Stel, 59 en 57 jaar, na 6 sessies relatietherapie.

De sessies bij Cornélie zijn een warm bad met alle liefde en begrip.
Hierdoor durfde ik mij helemaal bloot te geven. dan voor alles.
Vrouw, 58 jaar, na 11 gesprekken.

“Te lang heb ik mijzelf “geholpen” door als kritische ouder mezelf achter de broek aan te zitten.
Vanuit liefde jezelf benaderen, is een voor mij niet natuurlijke* benadering, maar ik merk dat ik daar veel rustiger van wordt.
*Met natuurlijk bedoel ik dat ik dat thuis zo niet geleerd heb.
Vrouw, 58 jaar, na 17 sessies relatie- en individuele therapie

Door de gesprekken met Hans waar ik het zonder oordeel of voorwaarden kon hebben over mijn jeugd, gevoelens en mijn acties, kan ik nu zeggen dat ik mijn eigen weg zoek in mijn eigen leven.
Man, 26 jaar na 20 sessies

Ik heb het therapieproces als een ontzettend fijn en open proces ervaren, waarin er door de vrije werkwijze onbegrensde ruimte en aandacht was voor mij en mijn ontwikkeling. Daarnaast heb ik Hans als een toptherapeut ervaren, iemand die perfect aanvoelt wie jij bent en wat je nodig hebt, heel open en ontvankelijk is en tegelijkertijd direct kan zijn en je kan prikkelen met de juiste vragen en opmerkingen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de ontwikkeling die ik met de hulp van Hans heb mogen doormaken en hoop dat er nog veel anderen dezelfde klik en positieve ervaring mogen opdoen als ik dat heb gedaan!
Man, 26 jaar na 24 sessies

Cornélie is een prettige persoon met veel verstand van zaken. Ik voelde me heel vrij om al mijn gevoelens te delen. Ze brengt theorie duidelijk over en speelt in op behoeften en vragen van mij. Ze is in staat de vinger op de zere plek te leggen en ‘ongedwongen’ advies te geven. Ik ben erg gegroeid als persoon door de sessies met haar.
Vrouw, 44 jaar, na 9 sessies

Wij hebben het therapieproces als heel prettig ervaren. Het voelde vertrouwd bij Cornélie en we hebben de juiste handvatten gekregen om ook zonder haar goed te blijven communiceren.
Stel, na 5 sessies relatietherapie

Therapie bij Cornélie is als een weldadig kruidenbad op de juiste temperatuur: voedend en verzorgend. Te warm water zou versuffend werken, te veel kruiden maakt misselijk. Ze weet als geen ander de juiste balans te geven, die iedere keer toch net even anders ligt!
Vrouw, 50 jaar, na 4 sessies

Op de vraag wat belangrijk is geweest in de leertherapie: “Inzicht in situaties uit het verleden met daarbij horende gevoelens. Dat mijn gedachten deze gebeurtenissen en gevoelens niet wegduwen. Zij mogen er zijn en moeten er zijn wil ik verder komen in mijn verwerkingsproces.”
Vrouw, 38 jaar, na 6 sessies

Cornélie heeft mij op een hele fijne, persoonlijke, warme manier begeleid naar het inzicht waarom ik negatieve (zelfbeeld-)gedachten heb en wat ik eraan kan doen om dat te verbeteren.
Vrouw, 36 jaar, na 27 sessies

Ik heb leren voelen. Cornélie heeft met haar deskundigheid en betrokkenheid, rust, warmte en opmerkzaamheid, mij daar goed in begeleid. Ik sta met meer vertrouwen en ontspanning in het leven en kan veel beter genieten!
Vrouw, 46 jaar, na 24 sessies

Cornélie heeft mij laten voelen en inzien dat het kind in mij pijn kan hebben, en hoe ik dat kan erkennen en troosten. Dat heeft mij veel gebracht.
Vrouw, 52 jaar na 9 sessies

Door mij in te laten zien dat ik de moeite waard ben, gaat het een stuk beter met mij!
Vrouw, 55 jaar na 14 sessies

Dichter bij mezelf, dicht bij de kern, samen met Cornélie een mooi en waardevol pad doorlopen. Dank je wel!
Vrouw, 46 jaar na 9 sessies

Op een gelijkwaardige wijze voert Hans je veilig in een ontdekkingsproces naar jezelf. Met de ervaringen tijdens de sessies kun je zelf aan de slag om bij je eigen gevoelens tekomen en deze serieus te nemen. In alle zachtheid naar jezelf kijken.
Vrouw, 68 jaar na 9 sessies

Als hard werken niet meer werkt en je last krijgt van verharden is het knap lastig om in je therapieproces precies niet meer hard te gaan werken. Stilte, zachtheid en naar binnen kijken worden de nieuwe sleutels… Wat fijn dat Cornélie met oprechte aandacht, dicht bij haarzelf blijvend en een open blik je zelf die nieuwe sleutels laat maken die op jouw eigen sloten past. Geen oplossingen maar levenslange veranderingen én de kracht om met liefde naar je proces te kijken.
Vrouw, 39 jaar na 18 sessies

Mijn therapieproces was een mooi hulpmiddel op weg naar mijn eigen innerlijke vrijheid. Nu kan ik weer vanuit mijn hart open en op spelenderwijze verder. Dank je wel Cornélie voor de goede en lieve begeleiding.
Vrouw, 42, na 4 sessies

Door de fijne gesprekken met Cornélie kon ik zaken voor mezelf weer op een rijtje krijgen. Ze heeft me leren inzien dat ik mezelf mag accepteren zoals ik ben en dat je het leven niet kunt controleren, er zijn mindere periodes, maar het gaat ook altijd weer een keer beter! Daar moet je op vertrouwen en maakt dat ik zaken minder zwaar/negatief bekijk.
Ik ben meer mezelf en durf meer te leven!
Vrouw, na 1 jaar

Ik wil je bedanken voor de fijne en inzichtelijke gesprekken, waarbij ik veel heb gehad aan de veiligheid die je creëerde, de open en humorvolle gesprekspartner die je voor me was en de verbanden die je legde, die ik veelal zelf nog niet had gezien.
Vrouw, na 5 gesprekken

Vanaf het moment dat ik binnenkwam wist ik: hier kan ik alles zeggen/voelen. Cornélie zorgt voor rust en veiligheid (heerlijk voor het Kind) en blijft objectief.
Cornélie heeft me gebieden binnengeleid die ik nog niet kende, maar die me inmiddels vertrouwd zijn en waar het goed toeven is.
Cornélie gaf me handvatten om het Kind in mezelf te herkennen en te helpen, zodat er ruimte ontstaat om bij mijn eigen oplossingen te komen die achter het Kind liggen te wachten. Ook kracht en rust bevinden zich daar.
Hand in hand gaan het Kind en ik nu verder de wijde wereld in. Het was ingrijpend, en aangrijpend, en ik begrijp het! Dankjewel!
Vrouw, 60 jaar, na 28 gesprekken

Ik voel me zelfverzekerder en geruster, maar ook minder schuldig tegenover mijn ouders. Hans is een heel fijn en aangenaam mens. Ik voelde me altijd heel erg op mijn gemak.
Man, 39, na 9 sessies

Toen ik bij Hans en Cornélie kwam zat ik er helemaal doorheen met een ‘burn-out’. Zowel op werkgebied als privé was het een rommeltje. Eerst hebben mijn partner en ik relatietherapie gedaan. We hebben elkaar weer terug gevonden en naar elkaar leren luisteren. De partnerblauwdruk heeft daar goed bij geholpen. Daarna ben ik, samen met Cornélie verder gegaan met mijn eigen proces. Ik heb mijzelf weer terug gevonden en heb handvatten gekregen om met situaties om te gaan. Ik heb het innerlijk kind leren troosten. Hierdoor ben ik weer in balans gekomen en gaat het beter dan ooit.
Man, 34, na 24 sessies relatie- en individuele therapie

Opeens kreeg ik angst- en paniekaanvallen, voelde mij verantwoordelijk voor alles en iedereen, bang dat iemand iets zou overkomen door mijn toedoen. In de therapie geleerd dingen los te laten en emoties te voelen en te uiten. Ik voel me goed en durf/kan mezelf zijn.
Vrouw, 39 jaar, na 10 sessies.

Niets ging overhaast, ik heb me nooit gepusht gevoeld, voor alles was tijd. Er was altijd wel iets om over te praten ook al dacht ik van niet. Kleine gebeurtenissen dienen als voorbeeld. Dat houdt het laagdrempelig maar toch doeltreffend. Ik zou het iedereen aanraden!
Vrouw, 31 jaar, na ruim vier jaar.

Het zijn een paar stapjes geweest op m’n reis naar…… waar eigenlijk?….
Man, 51 jaar, na 11 sessies.