Wonderen oefengroep

Dagelijkse inspiratie

Toen ik als deelnemer aan de Een cursus in wonderen-oefengroep begon, was ik op zoek naar dagelijkse inspiratie. Over hoe ik kon vasthouden wat ik diep van binnen wel wist maar steeds weer vergat. Ik wilde zo graag vanuit liefde leven, in vrede met mijzelf en mijn omgeving, maar ik viel steeds terug in mijn oude patronen, gebaseerd op angst.

Ik kende Een cursus in wonderen al heel lang en de boodschap dat ik elk moment kan kiezen tussen liefde en angst had me in mijn twintiger jaren uit een diep dal geholpen.
Later had ik ontzettend veel aan de les dat ik ‘niets hoef te doen’ als ik ergens in vastloop en mijn probleem mag overgeven aan het licht, mijn engeltjes of de Heilige Geest, zoals Een cursus in wonderen het noemt.

Ik leerde hulp vragen en hulp krijgen! Wat een ontdekking en wat een rust bracht dat in mijn leven. Niet dat dit altijd lukte maar ik keerde steeds terug naar de lessen die ik had geleerd.

Samen delen

Tot ook dit niet meer voldoende voor me was. Ik voelde dat ik nog veel uit angst leefde en wilde hier een nieuwe stap in zetten. Ik merkte dat ik de liefde beter vast kon houden als ik de Cursus dagelijks las en zocht steun in de structuur van een cursus-groep.

In de groep lezen we in Een cursus in wonderen, delen we onze ervaringen met elkaar en verdiepen we onze inzichten. Weet ik het nu even niet meer, dan helpt iemand me weer herinneren dat ik het niet fout kan doen en dat ik het niet zelf hoef op te lossen, dat ik alleen de keuze voor liefde hoef te maken en dat ik mag rekenen op hulp!

Kiezen voor liefde

Het boek vond ik in het begin nogal ondoorgrondelijk maar inmiddels vind ik op elke bladzijde dezelfde boodschap die steeds wordt herhaald: we hebben elk moment de keuze om te leven vanuit angst of te leven vanuit liefde. Die keuze is niet theoretisch maar heel concreet, van relaties en werk, tot geld en gezondheid.
Na elke bijeenkomst voel ik dat mijn vertrouwen in mijzelf, de ander en het leven groeit. Daardoor voel ik mij rustiger en meer in balans.

Inmiddels begeleid ik ook zelf een oefengroep in Houten. Wil jij meedoen, dan kan dat.

Praktische informatie

We komen eens per maand bij elkaar, op een vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur. Daarna lunchen we samen tot 13.30 uur. (Neem zelf je lunch mee.)
Kijk voor de kosten bij Tarieven
Kijk voor de data bij Agenda
Je kan tussentijds instromen. Wil je eerst een keer kennismaken, dan kan dat. Bel 06-49955648 of mail me voor meer informatie.

Interview met lievemoeders.nl

Marjolein nam afgelopen seizoen deel aan de oefengroep. Ze was zo enthousiast dat ze mij interviewde voor haar praktijk lievemoeders.nl. Zelf zegt ze hierover:

Ik ben in deze podcast in gesprek met Cornélie Spijkerboer bij wie ik dit seizoen in een heel bijzondere maandelijkse groep zat, waar we oefenden met het vertrouwen op je intuïtie.
In deze periode ben ik enorm gegroeid en voel ik me zoveel vrijer.
Ik deel in deze podcast mijn belangrijkste inzichten, zodat jij eruit kan halen wat jou helpt om zonder zorgen en spanning, nog veel meer te genieten van je mooie gezin.”


Beluister het interview door op bovenstaande of een van onderstaande linken te klikken.
(Heb je nog geen spotify, soundcloud of I tunes? Download dan eest even de app hiervoor.)

Link spotify: https://open.spotify.com/episode/4UhSblsrvUQtfY9LddfE7X?si=IWsNlDR7Sq6UR1lQWTe7Gw

Link soundcloud: https://soundcloud.com/lievemoeders_nl/50-cursus-in-wonderen

Link I tunes: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/lievemoeders-nl-podcast/id1448523915#episodeGuid=tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F856224955