Boeken en cd’s

Boeken

Klikt het? 
Over de ontmoeting tussen hulpverlener en cliënt

Auteurs: Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes
Uitgeverij Elikser, Leeuwarden
ISBN: 978 94 6365 0861

Klik hier voor meer informatie of bestellen

Over het fenomeen dat de relatie tussen hulpverlener en cliënt belangrijker is dan de gebruikte methodiek.

Op de achterkant staat:
In de psychotherapie is de relatie tussen hulpverlener en cliënt een van de belangrijkste succesfactoren. Het slagen van de therapie hangt voor een groot deel af van het feit of er een klik tussen hen bestaat.
Juist dat element is onvoorspelbaar en daarmee is de interactie een van de lastigste aspecten van het hulpverleningsproces. Je komt er niet als je alleen een protocol op je cliënt loslaat. Je hebt te maken met een ontmoeting tussen twee mensen die bijzonder dynamisch is.
In dit boek belichten Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes op heldere en aansprekende wijze verschillende elementen van deze relatie. Ze geven praktische handvatten ter verbetering en ontrafelen remmingen, aannames en persoonlijke zwakheden van de hulpverlener die het slagen van een therapie in de weg kunnen zitten. Een uitermate werkbare handleiding, geïllustreerd met aansprekende en inspirerende voorbeelden uit hun jarenlange praktijk.

Een droom van een relatie

Auteurs: Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer
Uitgeverij Elikser, Leeuwarden
ISBN 978 90 8954 835 1

Klik hier voor meer informatie of bestellen

Een kort maar krachtige uitleg over hoe relaties werkelijk in elkaar zitten.


Op de achterkant staat:
Het boek ‘Een droom van een relatie’ geeft een antwoord op de vraag waarom mensen relatieproblemen hebben en hoe ze, als ze weten hoe dat komt, samen een stuk gelukkiger kunnen worden. Paren hebben soms een irreëel beeld, romantisch beeld van relaties. Films en boeken suggereren dat een relatie een roze wolk moet zijn.Menigeen loopt daarin vast. Door uit te leggen hoe relaties in elkaar zitten en hoe mensen in het algemeen in elkaar zitten, ontwarren Hans en Cornélie in dit boek de complexiteit van het samen-zijn. Hun visie wordt gekenmerkt door de begrippen partnerblauwdruk, innerlijkkindwerk en hechting. Deze visie hebben ze samen ontwikkeld en doorleefd. Ze passen hun visie in alle omstandigheden op zichzelf toe.

CD’s

Stel je voor…

Een cd met drie helende visualisaties: naar je Levensboom, naar het Kind in jezelf en naar de Wijze in jezelf. De cd is ingesproken door Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer. Je kunt kiezen tussen een visualisatie ondersteund door muziek of alleen met stem. De cd is verkrijgbaar bij Mens in Werking voor € 15.50 (excl. verzendkosten) Twee stuks voor € 25,-

Bel of mail ons voor informatie of een bestelling.

Ontspan…

Een cd met daarop een training om te leren ontspannen. De cd is ingesproken door Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer. Je kunt kiezen tussen een visualisatie ondersteund door muziek of alleen met stem. De cd is verkrijgbaar bij Mens in Werking voor € 15.50 (excl. verzendkosten). Twee stuks voor € 25,-

Bel of mail ons voor informatie of een bestelling.