Beroepsopleiding SPSO/AIM

We bieden opleiding en ondersteuning aan studenten van de HBO beroepsopleiding SPSO/AIM.

Training casuïstiek

Als aankomend professional is het belangrijk dat je leert te werken met een begeleidingsplan. Dat hoeft geen harnas te zijn waarin je gevangen zit en je intuïtie net meer zou kunnen gebruiken. In tegendeel, een begeleidingsplan geeft je de ruimte, met het overzicht van waar je mee bezig bent in je achterhoofd, om je vrij te bewegen in het contact met je cliënt. De ontmoeting staat altijd centraal!

Lees verder bij Training casuïstiek.

Leertherapie

Als aankomend psycho-sociaal begeleider (psycho-sociaal werker, psycholoog of transpersoonlijk counselor) is het belangrijk dat je ervaart hoe het is om ‘in de stoel van de cliënt te zitten’. De ervaring die je hiermee opdoet is van onschatbare waarde voor je eigen praktijkvoering als psycho-sociaal begeleider.

Lees verder bij Leertherapie.

Supervisie

Als je aan de slag gaat met oefencliënten merk je dat je in je cliëntcontacten ook ‘jezelf tegenkomt’. In supervisie kijken we samen naar de dingen waar jij, in deze cliëntcontacten tegenaan loopt.

Lees verder bij Supervisie en supervisiegroep.

Go-groep (Gezamenlijk ontwikkelen)

Voor afgestudeerde Psychosociaal Werkenden die moeite hebben een praktijk te starten.

Wat is het fijn om je dromen uit te laten komen! Eindelijk ben je gaan studeren wat je diep in je hart al lang wilde: je wilde counselor of therapeut worden. Je had interesse in de mens. Je maakte kennis met de diepere lagen…….

Lees verder bij Go-groep.