Facebook Demo

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

1 day 23 hours ago

Net weer de trainingsdag voor morgen voorbereid.
Het is elk jaar weer zo leuk om met de studenten het laatste studiejaar in te luiden. Ze gaan dan ‘voor het echie’ met clienten aan de slag. En ja, wat ga je dan met je cliënten doen? Hoe maak je een plan. Of is een begeleidingsplan niet echt nodig? Welke plek krijgt de intuitie hierin? En is het contact (de ontmoeting) tussen hulpverlener en de client niet minstens zo belangrijk?

Ondanks deze filosofische vragen zijn de studenten op deze dag eigenlijk het meest eager en leergierig om in de casuïstiek te duiken. Zo veel mogelijk tools en ideeën opdoen om aan hun gereedschapskist toe te voegen. Heerlijk om met deze studenten te werken!

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

3 days 7 hours ago

#Veerkracht

Ik ben elke keer weer inder de indruk als ik deze bomen zie. Wat een schade hebben ze opgelopen en toch hebben ze het overleefd. Of... zijn ze blijven leven en hebben ze een heel eigen en intrigerend karakter gekregen. Ook roepen ze mijn compassie op. Lelijk vind ik ze niet, in tegendeel, al lijken ze amper meer op een ‘normale’ boom.
En zo kan ik nog wel even doorgaan met de metafoor voor de beschadigde mens die op geheel eigen wijze overleeft en doorgroeit en op eigen prachtige manier tot grote ouderdom kan komen.

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

3 days 22 hours ago

Af en toe, als mijn hoofd vol zit, vind ik het fijn om een mandala te tekenen. Intuitief, volgend wat zich aandient. Dit was van vanavond.

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

1 week 1 day ago

Gisteren lag ik te tobben over een conflict, in mijn hoofd weliswaar. Ik bleef maar discussieren met degene die ik wilde overtuigen van mijn gelijk...
Ik wist heel goed dat dit geen zin had. Niet de ander moest ik overtuigen dat ik okay was maar mijzelf. Of beter nog, ik ‘moest’ de bron van liefde weer in mij zoeken en vinden.
Die bron, dat vertrouwen, dat contact was ik in deze discussie helemaal kwijt, zoveel was wel duidelijk en ik besloot het hele zaakje over te geven.
Ik steek dan altijd mijn handen in de lucht in een gebaar van overgave🤷🏻‍♀️.

De discussie ging gewoon door in mijn hoofd maar opeens kwam er een gedicht in mij op en de essentie ervan is dat de dichter, op een strandwandeling met god, denkt dat hij, in tijden van nood, er alleen voor staat omdat hij maar één stel voetstappen in het zand ziet staan. Maar god, corrigeert hem, liefdevol, en vertelt dan dat hij hem in die zware tijd juist heeft gedragen.

Het gedicht liet me voelen dat ik, als ik me heel alleen voel (bij andere mensen, uit contact en verlaten) ik níet alleen ben, omdat ik gedragen wordt door het grotere geheel, de kosmische, onvoorwaardelijke bron van liefde.

Voor wie het gedicht zoekt: Het heet ‘voetstappen in het zand’.

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer updated their status.

2 weeks 1 day ago

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

2 weeks 3 days ago

TUSSENFASE

Ik zit in zo’n ‘grappige’ tussenfase - waar ik meer mensen over hoor op dit moment, ook al zo grappig - waarin ik weet en diep besef ook, dat ik geen controle heb en dat ook maar beter niet probeer te pakken, en er toch nog volop in ga.
Ik zie dan mezelf, vanaf een afstandje als het ware, gekke capriolen uithalen om maar controle te houden, over de onderhoudsmonteur die niet kan doen wat ik wil bijvoorbeeld.... en moet wel een beetje om mijzelf lachen... ‘Pff, cool it baby’, fluister ik tegen mijzelf. En dan kan ik de controle weer los laten. Tot het volgende moment..
maar daar kan ik dan ook weer om lachen.

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

2 weeks 5 days ago

Mooi ritueel aan het eind van de dag!

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

3 weeks 16 minutes ago

BOOSHEID en CONTROLE

Onze relaties zijn dé plek waar we boos worden, op onze partner dus. Dat vinden we niet fijn en we voelen wel dat we ergens een te kort lontje hebben of onredelijke eisen stellen. Maar we lijken niet anders te kunnen.
Ik begreep pas onlangs dat dit alles te maken heeft met dat ik controle probeer te houden over de situatie, het huishouden, onze toekomst samen, of noem maar op.
Nu vraag ik mijzelf af, elke keer als ik boos wordt, waar ik controle over probeer te houden en oefen ik in mij over te geven aan hoe het is, wie ik ben en wie mijn partner is. En zo leer ik vertrouwen in dat het goed is, hoe het ook zal gaan.

pixabay: mohamed_hassan

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer

3 weeks 3 days ago

IN ANGST KUN JE NIET ONTMOETEN

Mens in Werking, Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer updated their status.

1 month 2 days ago


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.