Een cursus in wonderen met Cornélie Spijkerboer

Wat is Een cursus in wonderen

Een cursus in wonderen is een boek met spirituele lessen. Het is een down to earth spirituele gids omdat het je uitnodigt om, ‘door de donkeren wolken heen, het licht (in jezelf) te hervinden’.

Dat wil zeggen dat het je uitnodigt om alle gevoelens die je hebt te doorvoelen, af te pellen tot de zelf overtuiging die aan de gevoelens ten grondslag ligt (ik ben niet oké, ik ben schuldig) en te beseffen dat deze overtuiging een fundamentele vergissing is. We zijn liefde, altijd. We zijn nooit slecht, we kunnen ons hooguit vergissen als we vergeten dat we liefde zijn.

Introductiefilm

Hoe we tot dat besef komen is het wonder. We doen dat niet door de overtuiging met ons denken ‘om te keren’ of onszelf te ‘leren’ dat dit niet klopt. We doen dat, in het kader van Een cursus in wonderen door onze gevoelens, gedachten en overtuigingen over te geven aan de Heilige Geest.


Wat is dat toch, de Heilige Geest?

Je kan de Heilige Geest ook lezen als intuïtie. Dat is voor sommigen wat minder abstract.
In het kader van het overgeven van je problemen aan de heilige Geest kan je deze ook zien als bijvoorbeeld een bal van licht, ergens vóór jou in de ruimte, waaraan je jouw probleem over kan dragen. Of je stelt je voor dat er een Wijze op een heuvel zit, aan wie jij jouw probleem overdraagt. Je kunt je voorstellen dat je jouw probleem in je handen draagt en naar voren loopt en het letterlijk aan het licht of aan de Wijze afgeeft. Je kunt er bijvoorbeeld bij zeggen: “Heilige Geest (Wijze of Licht), ik geef mijn probleem nu aan jou.”

Je geeft hiermee je vraag of probleem over en wacht, vol vertrouwen, op antwoord. Dit antwoord kan heel snel komen, dus wees alert! Het kan een woord of zin zijn die je in je hoofd hoort; het kan een ingeving zijn om een bepaalde paragraaf in het cursusboek te lezen maar het kan ook een ingeving zijn om iets te gaan doen of zeggen. Het kan echter ook een opmerking of symbolische gebeurtenis zijn de op je pad komt dat precies antwoord geeft op jouw vraag.
Jouw vertrouwen en overgave maken je ontvankelijk voor deze ‘ingevingen’. Probeer het maar. De wonderen zullen je om de oren vliegen! 😉

Projectie

In dit zelfonderzoek, het afpellen tot je diepste (negatieve) zelf overtuiging, zit een addertje onder het gras. De cursus heeft het vaak over projectie. Want voordat je bij die zelf overtuiging komt, die je schematisch als Ik- kunt weergeven, blijven we nogal eens haken in de overtuiging dat de ander niet deugt, Jij- dus.
Als je merkt dat je in je zelfonderzoek niet uit het cirkeltje van verwijten of slachtoffergevoelens komt, (Een cursus in wonderen heeft het vaak over wrok of aanvalsgedachten), kijk dan eens of je in de Jij- modus of in de Ik- modus zit. Zit je nog in de Jij-, dan pel je verder af, tot je bij de negatieve zelf overtuiging uitkomt. Je kan ook zeggen dat er onder boosheid (naar de ander) altijd een diepe angst schuilgaat.

Niets menselijks is ons vreemd. We leggen de verantwoordelijkheid voor ons leed nu eenmaal liever buiten onszelf dan dat we hem zelf oppakken. We projecteren ons negatieve zelfbeeld continu op de buitenwereld. Een cursus in wonderen nodigt ons liefdevol uit om de projectie ’terug te nemen’, zodat jij er alleen maar bij wint, want, alle kwaad van de wereld kan jou niet meer raken (blijkt er niet eens te zijn) als je beseft dat jij onschuldig bent en alleen maar liefde bent.

Wat kun je er mee doen?

Klik op de links hieronder om verder te lezen over het aanbod.

Wonderen oefengroep

Kiezen voor wonderen-spel

Individueel of relatieconsult

Leestips

Naast hét boek, Een cursus in wonderen, waar het allemaal mee begon, zijn er inmiddels vele boeken verschenen die Een cursus in wonderen uitleggen en toegankelijk maken.
Veel mensen vinden het prettig om eerst of naast Een cursus in wonderen, een toelichting te lezen.
Hieronder staan er een paar opgesomd, deels uit mijn eigen bibliotheek, maar er zijn er nog veel meer.

Een cursus in wonderen

Hét boek 😉 Tip: lees het met je hart en laat je inspireren. Andere boeken zijn geschikter ter introductie/studie.

Terugkeer naar liefde, door Marianne Williamson

Goed toegankelijke inleiding.
Dit boek las ik als tweede, heerlijk om te lezen.

Dit moment is jouw wonder, door David Hoffmeister

Iets moeilijker toegankelijke inleiding. Maar alles staat er wel in.

Liefde is angst laten varen, door G.G. Jampolsky

Makkelijk toegankelijke inleiding
Dit boekje las ik als eerste, toen ik 26 was.

Verwacht wonderen, door Gabrielle Bernstein

Goed toegankelijke inleiding. Zelf niet gelezen maar spreekt de jonge generatie aan.

Ingangen tot Een cursus in wonderen, door Willem Glaudemans

Goed toegankelijke inleiding (schat ik in). Willem heeft ECIW mede vertaald en het zal dus vast helemaal kloppen.

Luistertips

Hét gedicht van Marianne Williamson ‘Onze diepste angst is niet dat we klein zijn..’, op muziek gezet door Barbara J. Hunt. (Met dank aan P. Goudsmit en J. Tipling)Wil je meer informatie, dan kun je mij altijd bellen of mailen: 06-49955648/ corneliespijkerboer@gmail.com

Lees verder op de doorklikpagina’s om het programma te bekijken:
Wonderen oefengroep
Kiezen voor wonderen-spel
Individueel of relatieconsult

Ik ben Cornélie Spijkerboer, psychosociaal therapeut en leraar van Een cursus in wonderen.