Over ons

Hans Mennes (1953)

Na geruime tijd te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, geef ik sinds 1999 psychotherapie in onze praktijk Mens in Werking, samen met mijn echtgenote Cornélie Spijkerboer. In dat jaar studeerde ik ook af bij de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO te Utrecht. Als passievol mens wil ik op een ‘gewone’ van mens tot mens manier mensen helpen. Helpen betekent voor mij de ander weer in zijn of haar kracht brengen. Mijn directheid, mijn sterk ontwikkelde intuïtie, mijn humor en mijn passie zorgen er voor dat een cliënt binnen de kortst mogelijke tijd begrijpt hoe het komt dat hij of zij uit zijn kracht is geraakt. Samen onderzoeken we wat er voor nodig is om die kracht weer voldoende te laten worden om verder te kunnen. Ik laat mij niet leiden door een bepaalde ‘school’ of methode. Ik werk met wat zich aandient.
Hans doet het wat rustiger aan en neemt geen nieuwe cliënten meer aan. Als je vragen hebt, kun je altijd even bellen.
Hans is telefonisch rechtstreeks te bereiken op nummer 06-39304168.

Cornélie Spijkerboer (1961)

Opgegroeid in een intellectueel gezin, heb ik mijn analytisch vermogen goed kunnen ontwikkelen. Later, op zoek naar mijn gevoelsleven en spiritualiteit, heb ik mijn intuïtieve kant de ruimte gegeven en verder ontwikkeld. Vanuit deze balans, analytisch en intuïtief, kom ik met de cliënt snel tot de kern van waar het om gaat. Ik ben een passievol mens die volop in het leven staat en graag alles tot in de kern onderzoekt, doorvoelt, bevraagt en beleeft.
Op mijn 36ste ben ik het vak van psychosociaal therapeut gaan uitoefenen. Ik heb me om laten scholen aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO in Utrecht en heb daar ook mijn man en collega Hans Mennes leren kennen. Wij herkenden veel in elkaar: onze passie voor het leven en het vak, onze interesse in onder andere de Transactionele Analyse (TA), Relatiewerk en Innerlijk Kindwerk. Die gedeelde interesses hebben we samen verder uitgewerkt in onze praktijk, Mens in Werking.
Cornélie is telefonisch rechtstreeks te bereiken op 06-49955648.Samen schreven we het boek ‘Een droom van een relatie’.
Hierin beschrijven we ons denkbeeld over relaties. Dat denkbeeld hebben we opgedaan in onze eigen relatie en bij de voorbeelden van de paren die we hebben begeleid.

Ga naar de pagina van Een droom van een relatie.

Daarnaast schreven we een boek Klik het? over de ontmoeting tussen hulpverlener en cliënt. Meer dan een vakboek, met daarin beschreven het fenomeen dat de klik tussen hulpverlener en cliënt veel belangrijker is dan de methodiek die de hulpverlener toepast. Een must have voor alle hulpverleners.

Ga naar de pagina van Klikt het?.