Hans

Hans Mennes (1953)

Na geruime tijd te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, geef ik sinds 1999 psychotherapie in onze praktijk Mens in Werking, samen met mijn echtgenote Cornélie Spijkerboer. In dat jaar studeerde ik ook af bij de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO te Utrecht. Als passievol mens wil ik op een ‘gewone’ van mens tot mens manier mensen helpen. Helpen betekent voor mij de ander weer in zijn of haar kracht brengen. Mijn directheid, mijn sterk ontwikkelde intuïtie, mijn humor en mijn passie zorgen er voor dat een cliënt binnen de kortst mogelijke tijd begrijpt hoe het komt dat hij of zij uit zijn kracht is geraakt. Samen onderzoeken we wat er voor nodig is om die kracht weer voldoende te laten worden om verder te kunnen. Ik laat mij niet leiden door een bepaalde ‘school’ of methode. Ik werk met wat zich aandient.

Over Cornélie en Hans samen

In onze praktijk Mens in Werking werken we ieder apart met individuele cliënten. Samen geven we relatietherapie, cursussen en trainingen. We ontwikkelen ons voortdurend.Als we samen werken, merken we dat er een wonderbaarlijke flow ontstaat, waarin 1+1 drie wordt. De basis van waaruit wij werken en de ideeën die wij uitdragen, ondergaan we zelf dagelijks, ook in onze relatie met elkaar. We inspireren anderen dan ook vanuit onze manier van leven en met elkaar omgaan. Dat maakt ons krachtig en maakt mensen enthousiast.

Samen schreven we het boek ‘Een droom van een relatie’.Hierin beschrijven we ons denkbeeld over relaties. Dat denkbeeld hebben we opgedaan in onze eigen relatie en bij de voorbeelden van de paren die we hebben begeleid.Daarnaast schreven we een boek Klik het? over de ontmoeting tussen hulpverlener en cliënt. Een min of meer vakboek met daarin beschreven het fenomeen dat de klik tussen hulpverlener en cliënt veel belangrijker is dan de methodiek die de hulpverlener toepast. Een must have vooralle hulpverleners.