Individueel of relatieconsult

Spirituele psychologie

Een cursus in wonderen is een spiritueel én psychologisch boek. In mijn ervaring vullen deze beide disciplines elkaar uitstekend aan.

Bijvoorbeeld: Als een stel bij ons in relatietherapie komt, is het belangrijkste wat ze leren, is dat ze áltijd hun ‘eigen pijn’ op elkaar projecteren. Ook als dat op het eerste gezicht echt niet zo lijkt en de partner jou toch echt diep grieft.

Precies hetzelfde geldt voor individuele therapie.
Jezelf bevrijden van je projecties maakt je simpelweg tot een gelukkig mens die de regie over het leven weer in eigen hand neemt. Met de aantekening dat ‘het leven’ vanuit Een cursus in wonderen geen werkelijkheid heeft.

Beseffen dat jij zelf de regie hebt, altijd, is zeer helpend om Een cursus in wonderen compromisloos in je leven toe te leren passen.
Zolang we nog geloven dat de ander (wie dan ook) ons kan grieven, of het nu onze ouders zijn, onze collega of onze partner, geven we ‘het ego’ macht, zoals het in Een cursus in wonderen wordt genoemd. En daar worden we niet gelukkig van!

Projectie en de-identificatie

Een cursus in wonderen schrijft ook veel over projectie. Elke grief die je koestert, mag je terughalen naar jezelf en jezelf ‘vergeven’. Dat wil zeggen dat je jezelf (en dus de ander, en andersom) weer als liefde kan leren bezien en ervaren.

Een ander thema van Een cursus in wonderen is het de-identificeren, het beseffen dat jij niet het ego bent, niet je negatieve gedachten of emoties (ook niet je verliefdheid), niet je baan, je lijf of je ziektes. Dit inzicht is ook in de psychologie een basisinzicht om los te komen uit oude overtuigingen en patronen.

Individueel

Wil je een persoonlijk (therapeutisch) consult over de toepassing van Een cursus in wonderen in je leven, dan kan dat. Lees verder bij individuele therapie.

Relaties

‘De ‘speciale liefde-relatie’ is het voornaamste wapen van het ego om jou uit ‘de Hemel’ te weren.’ (T16.V.2)

Als relatietherapeut werk ik vanuit dezelfde principes als Een cursus in wonderen.
Ook voor relatievragen kan je dus (samen met je partner) bij mij terecht.

Marianne Williamson beschrijft het resultaat zo mooi in haar boek Terugkeer naar liefde: In een getransformeerde relatie heeft ieder ‘naar binnen gekeken en daar geen gemis gezien. Aangezien hij zijn compleetheid aanvaardt, wil hij die uitbreiden door zich met een ander te verbinden, die heel is zoals hij.’

Leestip: Een droom van een relatie door Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer.
Lees verder bij relatietherapie.

Meer informatie

Wil je meer informatie, dan kun je altijd bellen of mailen: 06-39304168 corneliespijkerboer@gmail.com.
Ik ben Cornélie Spijkerboer, psychosociaal therapeut en leraar van Een cursus in wonderen.
Lees verder bij over mij.
Kijk voor de kosten bij Tarieven.