Klikt het?


Het boek is te koop via de uitgever en alle boekhandels, zowel op internet als in de winkel.
€ 17,50, exclusief verzendkosten.
Als je op de bestelknop drukt, kun je het direct bij ons, per mail bestellen.

De verzendkosten via de uitgever of via de bestelknop zijn slechts € 2,- .Achterop het boek staat:
In de psychotherapie is de relatie tussen hulpverlener en cliënt een van de belangrijkste succesfactoren. Het slagen van de therapie hangt voor een groot deel af van het feit of er een klik tussen hen bestaat. Juist dat element is onvoorspelbaar en daarmee is de interactie een van de lastigste aspecten van het hulpverleningsproces. Je komt er niet als je alleen een protocol op je cliënt loslaat. Je hebt te maken met een ontmoeting tussen twee mensen die bijzonder dynamisch is. In dit boek belichten Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes op heldere en aansprekende wijze verschillende elementen van deze relatie. Ze geven praktische handvatten ter verbetering en ontrafelen remmingen, aannames en persoonlijke zwakheden van de hulpverlener die het slagen van een therapie in de weg kunnen zitten. Een uitermate werkbare handleiding, geïllustreerd met aansprekende en inspirerende voorbeelden uit hun jarenlange praktijk.


Over de auteurs

Cornélie Spijkerboer (1961)

Opgegroeid in een intellectueel gezin, heb ik mijn analytisch vermogen goed kunnen ontwikkelen. Later, op zoek naar mijn gevoelsleven en spiritualiteit, heb ik mijn intuïtieve kant de ruimte gegeven en verder ontwikkeld. Vanuit deze balans, analytisch en intuïtief, kom ik met de cliënt snel tot de kern van waar het om gaat. Ik ben een passievol mens die volop in het leven staat en graag alles tot in de kern onderzoekt, doorvoelt, bevraagt en beleeft.
Op mijn 36ste ben ik het vak van psychosociaal therapeut gaan uitoefenen. Ik heb me om laten scholen aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO in Utrecht en heb daar ook mijn man en collega Hans Mennes leren kennen. Wij herkenden veel in elkaar: onze passie voor het leven en het vak, onze interesse in onder andere de Transactionele Analyse (TA), Relatiewerk en Innerlijk Kindwerk. Die gedeelde interesses hebben we samen verder uitgewerkt in onze praktijk, Mens in Werking.
Cornélie is telefonisch rechtstreeks te bereiken op 06-49955649

Hans Mennes (1953)

Na ruim 20 jaar met Cornélie de praktijk te hebben opgebouwd en samen twee boeken te hebben geschreven, is Hans in 2021 met pensioen gegaan.


Interview met de uitgever. Waarom zij het boek wil uitgeven. (1.30 min.)
De presentatie van het boek integraal. Op zondag 7 oktober 2018. (52 min.)
De presentatie van het boek samengevat. (7.30 min.)