Een engel op mijn pad

Ik hoor mensen vaak vertellen over hun beschermengel, of hoe ze die ook noemen, die ze met enige regelmaat ‘ontmoeten’. Dan zien ze die voor hun geestesoog en herkennen hem of haar. In een vertrouwd weerzien, zo klinkt dat dan.

Ik was altijd een beetje jaloers eigenlijk. Dat had ik nooit. Ik geloofde er wel in, alles wat helpend is, daar geloof ik graag in, maar ik had nog nooit een engel gezien, laat staan mijn eigen engel.
Tot ik gisteren nacht, of in de vroege ochtend eigenlijk, wakker werd uit een droom waarin duidelijk een engel aan mijn deur stond. Ik vroeg me later af hoe ik zo zeker wist dat dit een engel was…, hij/zij was in een soort wit Elvis Presley pak gekleed, inclusief glitters!

Nu heb ik in mijn intuïtieve opleidingen geleerd dat je vragen kunt stellen aan het innerlijk beeld, in dit geval de engel. Dus ik vroeg: “wat kom je doen?” En de engel antwoordde dat hij/zij kwam om me te helpen. Specifieker: ik hoefde de deur maar open te doen en ik zou de engel daar zien staan. Hij/zij was er gewoon altijd, heel dichtbij, aan de andere kant van de deur.

En vandaag, elke keer als mij een gevoel van wanhoop bekroop, kwam dat beeld van die engel weer bij me op en wist ik, nee voelde ik weer, dat ik niet alleen ben.

Het gekke is dat ik vandaag juist volop omringd was door helpende lieve mensen. Vanwaar dan toch die wanhoop? Je zou zeggen dat die engel dan toch niet nodig was?
Blijkbaar zit er een diep angstig kind in mij dat die mensenhulp niet echt vertrouwt, of er niet op vertrouwt dat ik die hulp verdien, zoiets. En het is alsof de engel mij juist vandaag komt duidelijk maken dat ik echt mag vertrouwen op die hulp, van de lieve mensen om mij heen. Ik hoef er alleen maar de deur voor open te zetten. De deur van mijn hart.
Dus, hup, dwars door de angst en wantrouwen heen voelen, om weer bij mijn hart te komen.
En terwijl ik dit schrijf voel ik mijn borstkas ontspannen, de tranen, die hoog zaten, weer stromen. En wordt ik zacht, mijn hart weer open, en voel ik weer rust en kan ik weer landen in dit moment, in vertrouwen.