Dromen komen uit

Er was mij toch een kleurrijk nieuw levensjaar voorzien? Ik hoefde niet lang te wachten.
Ik droomde dat ik bij een marktkraam stond waar ik een gesponnen schapenvacht had besteld. Ik wilde er een vest van breien. Ik zou de wol vandaag afhalen. De marktkraam-meneer, hij leek zelf een beetje op een schaapherder, nam me mee naar een lage kist en haalde er eerst allerlei gebreide mutsen e.d. uit; nogal saai, jaren 50 spul, als ik eerlijk was. Maar tot slot, van de bodem, trok hij er een prachtig felgekleurd paars/oranje vest uit.

Gebreid of gehaakt, dat kon ik niet goed zien, door een hele oude achterbuurvrouw, uit mijn kindertijd. Speciaal voor mij. Ik had haar al zo’n 40 jaar niet meer gezien maar ze wist precies mijn smaak. De kleuren en het model, wijd klokkend, half omslagdoek, heel charmant. Echt een droomvest.

Cornélie Spijkerboer