Winterslaap

We hebben de afgelopen maanden met enorm veel plezier gewerkt aan nieuwe cursussen, lezingen, facebookpagina’s, brainstromsessies en zelfs een nieuw (zelfgemaakt!) filmpje.

Heel bijzonder vonden we het dat we, naar aanleiding van ons boek ‘Een droom van een relatie’, twee lezingen mochten geven voor mediators en advocaten, over onze visie op relaties. Daar hebben we van genoten.

Op beide avonden ontstond een interessante uitwisseling van ervaringen. Een van de conclusies was dat het eigenlijk altijd over bewustwording gaat. Of je nu aan je relatie wilt werken in relatietherapie of als je aan het scheiden bent en voor de kinderen goede ouders wilt blijven. Word je bewust van jouw rol en (oude) pijn in de relatiedynamiek.

Het was dus een zeer creatief seizoen. Ik vindt dit heerlijk, ik bruis dan en borrel, maar ik ben af en toe ook niet te stuiten. Een bekende valkuil mag je wel zeggen. Hans, stabieler in zijn energie verdeling, vormt dan een gezond tegengewicht en trekt zo nodig aan de rem. 
Daarom gaan we ons nu wat voorbereiden op onze winterslaap, net zoals de natuur. Niet dat mijn cyclus nu precies samenvalt met de seizoenen, maar het is goed om actieve periodes met rustperiodes af te wisselen. Ook ik heb rust, reflectie en herbron-tijd nodig.

Mocht jij de komende periode ook gebruiken voor een  ‘winterslaap’, dan wensen we je daarin een goed tijd toe. Ook als je hem voor iets anders gebruikt overigens.Wil je je alvast oriënteren op ons aanbod volgend seizoen, dan is de agenda weer goed gevuld.

Cornélie Spijkerboer