De liefde waard

Hans en ik hebben een nieuw aanbod ontwikkeld voor ‘levensontdekkers’. Dat zijn mensen die hun leven (innerlijk) willen ontdekken. Met vragen over bijvoorbeeld beroepskeuze, zoals: doe ik het werk wat ik ECHT wil?

Reflecterend op mijn eigen beroepskeuze besef ik waarom ik op mijn 20e rechten ben gaan studeren. Mijn omgeving was toen verbaasd. Zij zagen mij meer in de sociale sector. Als jurist word je toch echt opgeleid om een debat te winnen, in een pittig gevecht dus!
En ja, dát herken ik wel uit mijn jeugd. Als kind had ik veel ruzie met mijn moeder. We vochten mentaal, met argumenten. Dat was pijnlijk.
Later begreep ik dat ik in die ruzies probeerde mijn moeder er van te overtuigen dat ik haar liefde waard was. 
En, zo gaat dat, dit was bepalend voor mijn beroepskeuze. 

Gelukkig werd ik rond mijn 36e ‘wakker’ en schoolde mij om tot therapeut. Dat was wat ik echt wilde doen en dat doe ik nog steeds met hart en ziel. Of, o jé…, zou ik ook nu nog mijn moeder proberen te bereiken, maar dan met een goed gesprek?? 

Cornélie Spijkerboer